20.12.20

Καταγγελία για απαγωγή από την αστυνομία 2 ανήλικων στην Αθήνα στις 6/12 και όσα συνέβησαν στη ΓΑΔΑ

Η κόρη μου, 15 χρονών, με φουντωμένη την ψυχή, έκανε την βόλτα της εχτές, μαζί με το αγόρι της και ο δρόμος τους τράβηξε προς το κέντρο. Γιατί οι καρδιές όλων των παιδιών εχτές χτυπούσαν εκεί που έπεσε ο Αλέξης.
Την κόρη μου την σταμάτησαν Πατησίων και Ηπείρου στη 1.30μμ, μαζί με το αγόρι της, γιατί δεν επιτρεπόταν να περπατάνε. Ρώτησαν γιατί, αφού φορούσαν μάσκα και είχαν δικαιολογητικά για άσκηση. Δεν επιτρέπεται η άσκηση σ΄ εκείνην την περιοχή, τους είπαν. Μέσα σε ένα τέταρτο είχαν φέρει άλλα τέσσερα άτομα, και έγινε η σύλληψη και για τους έξι, για παράνομη συγκέντρωση. Κάπως έτσι βρέθηκαν αρκετές δεκάδες συλληφθέντες, μεταξύ τους αρκετοί ανήλικοι, στην ΓΑΔΑ.
Μετά από 5 ώρες, στις 6.30μμ μας ειδοποίησαν να πάμε «να υπογράψουμε», για την κόρη μας. Ο λόγος που μας είπαν ήταν πως συνελήφθη λόγω covid: «Πήγαιναν πολλά μαζί σε κάποιο ραντεβού», μας είπαν, «για να κάνουν πορεία».
Την ίδια στιγμή, στην κόρη μας και το αγόρι της, είπαν ψέματα, ώστε να υπογράψουν επί τόπου το χαρτί του προστίμου, στις 6.30μμ, λέγοντάς τους πως αν το έκαναν, θα γύριζαν σπίτι τους. Ενώ ήδη είχαν στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα.
Η αυθαιρεσία και ο παραλογισμός, σε όλο του το μεγαλείο. Συλλαμβάνεις 2 ανήλικα που περπατάνε σε κεντρικό δρόμο, μόνα τους. Τους βάζεις με 2 αστυνομικούς σε περιπολικό. Τους χώνεις στο κρατητήριο και στη συνέχεια σε έναν διάδρομο της ΓΑΔΑ με άλλους 40 συν τους εργαζόμενους που περιφέρονταν, συν γονείς και δικηγόρους, για 10 ώρες χωρίς φαγητό, νερό και τουαλέτα. Τρομοκρατημένα παιδιά, που βίωσαν πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή τους.
Αστυνομικοί χωρίς γνώσεις πρώτων βοηθειών για να αντιμετωπίσουν κρίση επιληψίας. Χωρίς καμιά ευθύνη για τίποτα. Αοριστίες, ψέματα ή υπεκφυγές, και οι ώρες να περνούν. Χειροπέδες στα χέρια για την μεταγωγή στη ΔΕΕ Λ. Αθηνών, που μετά από τις διαμαρτυρίες των γονέων, αφαιρέθηκαν.
Στο τέλος, αφού αρνήθηκαν την διαδικασία της σήμανσης, τα παιδιά εισέπραξαν και την κατηγορία της απείθειας.
Ποιος ο λόγος για όλα αυτά;
Έχω εξοργιστεί. Γιατί τα παιδιά δεν οργανώθηκαν. Δεν προκάλεσαν. Δεν παρανόμησαν. Αλλά οι εντολές ήταν να κατασταλεί η όποια παρουσία στην περιοχή. Συνέλαβαν ζευγάρι με τσάντες ψώνια, κοπέλα με κατοικίδιο.


Και ενώ σαν πολίτες λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις, ακολουθούμε τους κανόνες για να αποφύγουμε τη διασπορά, βρισκόμαστε τώρα μια 6μελής οικογένεια να μην τολμάει να πλησιάσει άνθρωπο, γιατί βρεθήκαμε εχτές ο ένας πάνω στον άλλον στον έκτο και τον έβδομο όροφο της ΓΑΔΑ να ζούμε έναν εφιάλτη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.