21.12.20

Ψήφισμα Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για συλλήψεις και πρόστιμα για δράση κατά της βίας των γυναικών

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την αναίτια προσαγωγή 14 μελών φεμινιστικών κι εργατικών συλλογικοτήτων που καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα σήμερα 25 Νοέμβρη, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μεταξύ αυτών και τριών μελών του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Η στάση δεκάδων αστυνομικών που περικύκλωσαν τις διαδηλώτριες, οι οποίες τηρούσαν τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας ήταν άκρως προκλητική. Μετά από 9 πρώτες προσαγωγές στην πλατεία Συντάγματος, η αστυνομία προχώρησε σε περαιτέρω 5 ακόμα προσαγωγές σε στενά της περιοχής ατόμων που απλά μοίραζαν τρικάκια με συνθήματα την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και μέριμνα για την υγεία των διαδηλωτριών, οι αστυνομικοί τις στοίβαξαν μέσα στο περιπολικό και τις μετέφεραν στο ΑΤ Συντάγματος και στο ΑΤ Ακροπόλεως, φέρνοντας και δυνάμεις των ΜΑΤ για ενίσχυση της περιφρούρησης των προσαχθέντων στο ΑΤ Συντάγματος. Οι 11 από τις 14 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις κόπηκαν πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία με τακτική δικάσιμο για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

 

Η κυβέρνηση μέσω της άγριας καταστολής, με πρόφαση την πανδημία και την προστασία της δημόσιας υγείας προσπαθεί να βάλει σε καραντίνα οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, με αποκορύφωμα την επέτειο του Πολυτεχνείου. Το τελευταίο διάστημα ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, όπως για το μοίρασμα υλικού πριν το Πολυτεχνείο και ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη. Μάλιστα, πριν λίγες μέρες προσήγαγαν τον πρόεδρο του Σωματείου σε εξόρμηση ενόψει της απεργίας της 26ης Νοέμβρη για τον έλεγχο του πανό της κινητοποίησης σε μια προσπάθεια να μας τρομοκρατήσουν.

Δεν μας φοβίζουν όμως. Μας εξοργίζουν!

Δεν πρόκειται να περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης που το μόνο που καταφέρνει με επιτυχία να κάνει είναι να προωθεί τις αντεργατικές ρυθμίσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ τις οποίες νομοθετεί μέσα στην πανδημία, καθώς και την πρόσληψη αστυνομικών δυνάμεων και την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τις Νατοϊκές ανάγκες, αντί για την πρόσληψη γιατρών και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Καταδικάζουμε την καταστολή και τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις!
Απαιτούμε  να αρθούν όλες οι κατηγορίες, να ακυρωθεί η παραπομπή τους σε δίκη και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα.
Η τρομοκρατία και η βία της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.