21.12.20

Ψήφισμα ΣΥΒΧΑΨΜ Αττικής για καταστολή στις 6/12

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια – Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255
| sylyp_vivliou@yahoo.gr | bookworker.wordpress.com

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη
Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

12 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου Κορκονέα, οι αστυνομικές δυνάμεις, προχώρησαν σε νέα άγρια καταστολή και πογκρόμ προσαγωγών. Για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα, μετά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και το χουντικής έμπνευσης σχέδιο αποτροπής των διαδηλώσεων την 17η Νοέμβρη, ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την 26η Νοέμβρη, ημέρα πανεργατικής απεργίας, το κράτος και η αστυνομία έστησαν νέο σκηνικό αστυνομοκρατίας και απαγορεύσεων.
Από το πρωί έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες βίαιες και αναίτιες προσαγωγές και επιθέσεις σε συγκεντρωμένους, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων η κατάσταση θυμίζει κατεχόμενη ζώνη! Κάθε διερχόμενος, οποιοσδήποτε ήθελε να προσεγγίσει το μνημείο για να αφήσει ένα λουλούδι, μέλη οργανώσεων, φορέων, συλλογικοτήτων, σωματείων, κόσμος της γειτονιάς και ευρύτερα, προσήχθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και απόλυτα ανυπόστατες κατηγορίες!
Μεταξύ αυτών εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώτης γραμμής στη μάχη ενάντια στην πανδημία, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων σε νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη πολιτικών οργανώσεων, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Παρά το όργιο της καταστολής και την πανκινητοποίηση της αστυνομίας, οι συγκεντρώσεις έγιναν στο κέντρο και σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε όλη την χώρα.
Είναι προκλητικό και υποκριτικό να μιλούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κανένα απολύτως μέτρο δεν έχει προχωρήσει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αντίθετα καλούνται σε ΕΔΕ υγειονομικό προσωπικό γιατί αρρώστησε, την ώρα που ο πρωθυπουργός «παίρνει τον αέρα του» στην Πάρνηθα! Η ΝΔ, που καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και την ανεργία, καταπατώντας ακόμα και τα θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα, στοχοποιεί και καταστέλλει όσους αγωνίζονται και διεκδικούν!
Ο στόχος τους είναι προφανής!

Επιδιώκουν να διαμορφώσουν «κατάσταση εξαίρεσης και έκτακτης ανάγκης», εργαλειοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν τις πιο αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα! Μισούν τη νεολαία που αγωνίζεται για το παρόν και το μέλλον της, τους υγειονομικούς που παλεύουν για τη ζωή και την υγεία του λαού, μισούν τους εργαζόμενους που βάζουν φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις τους! Μισούν όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο σύστημά τους που διαλύει κάθε κεκτημένο!
Θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντι!
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες!
Να αρθεί κάθε δίωξη και να μην επιβληθούν πρόστιμα!
Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στους αγώνες ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, στους αγώνες για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, για Μόρφωση – Υγεία – Ελευθερία.
Δεν ξεχνάμε! Η κρατική τρομοκρατία και καταστολή θα ανατραπεί από τους αγώνες μας!

                                                                     Για το Δ.Σ. του ΣΥΒΧΨΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.