21.12.20

Ψήφισμα ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου

ΣΕΠΕ Καλλιθέας Μοσχάτου

Θέμα :    «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ»

Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες σήμερα,
μέρα επετείου της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Σήμερα από νωρίς το πρωί η αστυνομία προχώρησε σε εκατοντάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις εκπροσώπων σωματείων, κομμάτων, οργανώσεων, πολιτικών νεολαιών, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, που τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκέμβρη του 2008. Μεταξύ αυτών μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί της πρώ-της γραμμής στη μάχη ενάντια στην επιδημία, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι σωματείων, δημοτικοί  και περιφερειακοί σύμβουλοι, ακόμα και δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούνται σε άθλιες, υγειονομικά, συνθήκες.

  Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά, ότι τα μέτρα καταστολής και της νέας απαγόρευσης των συνα-θροίσεων δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας, που επικαλείται ως πρόσχημα η Κυβέρνηση, η ίδια Κυβέρνηση που έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την τραγική κατάσταση στα νοσοκο-μεία όσο και για την συνεχιζόμενη μετάδοση της επιδημίας στους χώρους εργασίας και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς και όλο τον δημοκρατικό λαό αυτό το όργιο τρομοκρα-τίας που υπακούν σε  μία λογική και έναν ξεκάθαρο στόχο: Να μπει "φίμωτρο" στο λαό -και ιδιαίτερα στη νεολαία- και να μονιμοποιηθούν πρακτικές καταστολής με πρόσχημα την πανδημία. Να φοβίσει τους εργαζόμενους, την νεολαία και τον λαό για να σταματήσουν να διεκδικούν το δικαίωμα τους στην ζωή, στην εργασία, στην υγεία και στην ελευθερία. Να προλάβει την λαϊκή οργή που μεγαλώνει καθημερινά από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την εφαρμογή, με πρόσχημα αυτήν, αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών. Αυτές οι κυβερνητικές επιδιώξεις θα αποτύχουν!


 Ο λαός και το κίνημα της νεολαίας δεν θα φοβηθούν!
Απέναντι στο όργιο αυταρχισμού και καταστολής, ο λαός και η νεολαία θα αντιτάξουμε τον οργανω-μένο μας αγώνα για υγεία, μόρφωση και ζωή με δικαιώματα».
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατη-γοριών ή προστίμων.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Αθήνα, 06/12/2020

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.