10.1.21

Συνέντευξη τύπου Τρίτη 12/1 στις 12 το μεσημέρι της Επιτροπής Αλληλεγγύης

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις» που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα. Θα μπορείτε να συμμετάσχετε στη συνέντευξη και διαδικτυακά υποβάλλοντας και ερωτήσεις πατώντας απλώς το σύνδεσμο https://meet.jit.si/mazistonagonasynenteuxi1201

Πρόκειται για μια ανοιχτή Επιτροπή που έχει σκοπό την υπεράσπιση όσων αντιμετωπίζουν διώξεις και τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα με πρόσχημα την πανδημία, γιατί συμμετείχαν ή προσπάθησαν να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείο στις 17/11, στην απεργία της 26/11, στην επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου στις 6/12 ή σε άλλες συλλογικές δράσεις.  Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης ήταν το χτύπημα με αστυνομική βία,  καταστολή, εκατοντάδες προσαγωγές, η άσκηση ποινικών διώξεων και η οικονομική εξόντωση μέσω της επιβολής αυθαίρετων προστίμων.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστούν στοιχεία για αυτές τις διώξεις και τη δράση της αστυνομίας. Επίσης, οι πολύμορφες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει με την καμπάνια μας για  τη συλλογική υπεράσπιση όσων διώκονται για τους αγώνες που βρεθήκαμε μαζί, κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβέρνησης που θέλει ανενόχλητη με το λαό φοβισμένο να εφαρμόσει την αντεργατική πολιτική της και να μεθοδεύσει αντιδημοκρατικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Ακόμα, οι αντίστοιχες πανελλαδικές πρωτοβουλίες για την έκφραση της αλληλεγγύης σε όσους έχουν υποστεί ποινικές διώξεις και πρόστιμα.

Αναμένουμε τη συμμετοχή σας και την προβολή της συνέντευξης για να σπάσει η μονοφωνία που επικρατεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ με την αποκλειστική προβολή της κυβερνητικής προπαγάνδας. Σε περίπτωση φυσικής παρουσίας σας, μην ανησυχείτε θα τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.