28.1.21

Για τη νέα απαγόρευση συναθροίσεων από την Ελληνική Αστυνομία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

«Μαζί στον αγώνα - Μαζί στην υπεράσπιση»

 Δύναμή μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

Σε νέα απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, άνω των 100 ατόμων, προχωράει η ΕΛΑΣ  από τις 26/1 έως το πρωί 1/2, με το εξοργιστικό πρόσχημα του περιορισμού του κορονοϊού. Αμέσως μετά την παρουσίαση από το  Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη του «Εθνικού Σχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις», το οποίο εξειδικεύει τον αντιδημοκρατικό νόμο 4703/2020 για απαγόρευση των διαδηλώσεων, είμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμα διάταγμα του αρχηγού της ΕΛΑΣ που απαγορεύει, κηρύσσοντας παράνομες «σε όλη την επικράτεια, όλες τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα»!

Άμεσος στόχος τους οι φοιτητικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 28/1 ενάντια στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη που θέλει να επιβάλλει πανεπιστημιακή αστυνομία, φοιτητοδικεία, διαγραφές φοιτητών, διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και συνολικά της δημόσιας–δωρεάν παιδείας. Τρομάζουν από τις λαϊκές αντιδράσεις μετά τις μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών την Πέμπτη 21/1 σε όλη τη χώρα.

Προσπαθούν πλέον να παγιώσουν την απαγόρευση κάθε κινητοποίησης, συγκέντρωσης και πορείας από τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Εφαρμόζοντας με όλο και πιο ανοιχτό, επιθετικό τρόπο το χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων (Ιούλιος), το νέο δόγμα Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις και για τη «νέα ΕΛΑΣ».

 Απαιτείται άμεση κινητοποίηση και ξεσηκωμός παντού. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην κοροϊδία και το αίσχος περί δήθεν «υγειονομικών» μέτρων – πρόκειται ανοιχτά για χουντοαπαγορεύσεις! Δεν δικαιούνται να ομιλούν για προστασία της δημόσιας υγείας αυτοί που εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού με τη διαχείριση της πανδημίας. Δεν θα περάσει το αστυνομικό κράτος, που στήνει η κυβέρνηση της ΝΔ, και επιδιώκει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα με την στήριξη όλων των καθεστωτικών δυνάμεων, την υποστήριξη των συστημικών ΜΜΕ υπό τις επευφημίες ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων. Για να μας εξοντώνουν φιμωμένους απέναντι στην πολιτική τους, που αφήνει το λαό να πεθαίνει από την πανδημία και την φτώχεια και τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τους πλούσιους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, Φτωχοί με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μας να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και να μην τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο κράτος του χωροφύλακα.

Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους και νέους, να προχωρήσουμε άμεσα σε μαζικές και αποφασιστικές κινητοποιήσεις παντού, σε σχολές-σχολεία, γειτονιές, δρόμους, χώρους δουλειάς. Με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να αντισταθούμε έμπρακτα στη νέα χουντική απαγόρευση, να την κουρελιάσουμε στην πράξη.

·       Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

·       Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου! Κάτω τα χέρια απ’ τις ελευθερίες μας!

·       Στον δρόμο θα σπάσει η κρατική τρομοκρατία!

·       Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις!

·       Κάτω τα χέρια από το Άσυλο, τις Συγκεντρώσεις, την Απεργία και τις Διαδηλώσεις!

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/2 στις 12 το μεσημέρι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

26/01/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.