9.11.21

Σχέδιο ψηφίσματος για τη δίκη των 62 που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ στις 6/12/2020

Ενόψει της δίκης των 62 που κατηγορούνται για διασπορά κορονοϊού λόγω της πρόθεσής τους να διαδηλώσουν στις 6/12/2020, δημοσιοποιούμε το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος αλληλεγγύης. 

Τα ψηφίσματα αλληλεγγύης μπορούν να στέλνονται στο μέιλ mazistonagona@gmail.com 

 ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

 Στις 29/11/2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλούνται να δικαστούν ως κατηγορούμενοι 62 αγωνιστές-στριες που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η κατηγορία που βαραίνει όλες και όλους είναι για διασπορά μεταδοτικής νόσου, κατασκευασμένη κατηγορία, όπως συνήθως στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του  προκειμένου να ασκεί τρομοκρατικές διώξεις. Ενώ, σε πολλούς φόρτωσαν επιπρόσθετα και την κατηγορία της απείθειας, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες  τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα δεκάδες αγωνιστές-στριες ακόμα κρατήθηκαν με το ίδιο πρόσχημα στην Πέτρου Ράλλη και πάρα πολλοί, επίσης, σε αστυνομικά τμήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για κραυγαλέα στέρηση της ελευθερίας στη διαδήλωση.

Οι προληπτικές αυτές συλλήψεις όπως παραδέχεται και το κατηγορητήριο, που πολλών ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία, πριν καν κατέβουν στο δρόμο, ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020.

Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.ά.) και δεκάδες διώξεις. Ήταν συνέχεια της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα ΜΜΜ. 

Την ώρα που ο λαός αντιμετωπίζει απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση θέλει να βάλει το λαϊκό-εργατικό κίνημα και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο γύψο. Θέλει το λαό και τη νεολαία στο περιθώριο και τρομοκρατημένους, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη και να εντείνει τη συνολικότερη αντιλαϊκή της επίθεση. Απόδειξη γι' αυτό ήταν οι δεκάδες αντεργατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων, ο κατάπτυστος νόμος Κεραμέως και άλλα.

Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος. Μια επίθεση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία. Πολιτική άγριας καταστολής, που το σύστημα επαναφέρει, μετά τον μετριασμό της την άνοιξη του 2021 κάτω από την πίεση των φοιτητικών και λαϊκών διαδηλώσεων ύστερα από τα γεγονότα της νέα Σμύρνης.

Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου,  έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων και απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις για πολιτικές και κινηματικές κινητοποιήσεις. Σε αυτό το κίνημα συντασσόμαστε και εμείς για να καταπέσουν όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι δικαζόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Απαιτούμε :

Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές.

Να διαγράφουν τα πρόστιμα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού ή πάλη θα την σπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.