21.12.20

Ψήφισμα Σωματείου Εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ για καταστολή στις 6 Δεκέμβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
http://somateioattikon.blogspot.gr                                             somateioattikon@gmail.com
                                                                             Χαϊδάρι, 6/12/2020
ΝΕΟ ΟΡΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΝΑ ΑΠΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

Καταγγέλλουμε τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων σε όλη την Επικράτεια, αξιοποιώντας τη συμπλήρωση 12 χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

Με κυβερνητική εντολή από το πρωί της Κυριακής 6/12 παρεμποδίζεται κάθε συμβολική κίνηση τιμής στον Αλ. Γρηγορόπουλο από αντιπροσωπείες μαζικών φορέων φοιτητών, μαθητών, συνδικάτων, πολιτικών κομμάτων, οργανώσεων νεολαίας που, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούν να φτάσουν στον χώρο της δολοφονίας του μαθητή για να αφήσουν ένα λουλούδι. Το κέντρο της Αθήνας έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχωρούν σε προσαγωγές.

Δεκάδες εκπρόσωποι φορεών και σωματείων, αρκετοί από αυτούς υγειονομικοί, υποβλήθηκαν σε βίαιες προσαγωγές. Ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου μας Μιχάλης Ρίζος.

Να ξέρουν καλά: ότι δε μας φοβίζουν, μας δείχνουν τον δρόμο για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Ό,τι και να κάνουν θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας.
Απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων.

Το ΔΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.