20.12.20

Παιδί στη ΓΑΔΑ λόγω σκουλαρικιού

Κανένα μέτρο προστασίας από την Κυβέρνηση για τους 174 προσαχθέντες και 135 συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα.
Χθες γίναμε μάρτυρες μιας ασύδοτης καταστολής προς απλούς ανθρώπους, συνδικαλιστές, αντιρατσιστές, αντιφασίστες και μέλη πολιτικών οργανώσεων. Οι συλλήψεις και η καταστολή είναι το τελευταίο μέσο που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση για να φιμώσει τις φωνές μνήμης της νεολαιίστικης εξέγερσης τον Δεκέμβρη του '08!
Σήμερα λάβαμε περισσότερες λεπτομέρειες για ένα περισταιτικό που εκτυλίχθηκε χθες στην ΓΑΔΑ με 18χρονο που έπαθε επιληπτική κρίση. Το περιστατικό αυτό φανερώνει την άθλια και επικίνδυνη μεταχείριση που δέχθηκαν οι πολίτες. Συνωστισμός, κανένα μέτρο προστασίας, καταστολή και αδιαφορία για την υγεία μας:
"Χθες έγινε γνωστό ότι στην ΓΑΔΑ συνελήφθη ένα ανήλικο παιδί που έπαθε επιληπτική κρίση. Δεν είναι ανήλικος αλλά μόλις έκλεισε τα 18. Η μητέρα ενημερώθηκε στις 3 το πρωί από δικηγόρο του ΜΕΡΑ25 καθώς του είχαν πάρει το κινητό και τον είχαν με άλλα 50 άτομα σε ένα δωμάτιο. Τον συνέλαβαν αυτόν και ένα φίλο του ενώ περπατούσαν στην Πατησίων με μάσκες χωρίς να κάνουν κάτι. Όταν η μητέρα στο νοσοκομείο ζήτησε τον λόγο που δεν είχε ενημερωθεί νωρίτερα ο μπάτσος της είπε "ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΑΓΕ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ". Το παιδί βρίσκεται στο νοσοκομείο και είναι καλά!"


Είμαστε μαζί με τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς, τους δικηγόρους και όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους που χθες συνελήφθησαν. Είμαστε μαζί με του ανθρώπους που ένιωσαν τη σιδερένια φτέρνα της εξουσίας, που πνίγει καθημερινά τη νεολαία σε ένα ασφυκτικό κλοιό καταστολής και τρομοκρατίας. Όπως ανακοινώνει και η ΟΕΝΓΕ [https://cutt.ly/jhQfOCe]:
 Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης που αυτογελοιοποιείται μέσα από την απαγόρευση των συναθροίσεων των 4 ατόμων και άνω.
 Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων άνευ όρων και χωρίς την απόδοση σε αυτών κατηγοριών ή προστίμων.
#ΜένουμεΕνεργοί #WeSpeakNow
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.