20.12.20

2 μαθήτριες καταγγέλουν προσαγωγή και πρόστιμα για τον περιφερειακό Λυκαβηττού

"Στις 6/12/20 περπατούσα με μια φίλη μου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.Είχαμε στείλει μήνυμα εντός υποτιθέμενου χρονικού ορίου, είχαμε ταυτότητες και κρατούσαμε τις απαραίτητες αποστάσεις και με μασκες. Δύο μηχανάκια ΔΙΑΣ 4 ατόμων μας σταμάτησαν και μας ρώτησαν που πηγαίναμε. Αφού τους είπαμε ότι θα πηγαίναμε για περπάτημα, θα περνάγαμε από Κολωνάκι να πάρουμε ένα καφέ και να χαιρετήσουμε μια φίλη μας. Μετα απο ειρωνικά σχόλια των αστυνομικών (του τύπου "με τις αρβύλες πας για περπατημα εσυ;") Καθώς νόμιζαν ότι θα πηγαίναμε στην συγκέντρωση του Γρηγορόπουλου. Μας είπαν ότι θα πάμε στο ΑΤ για εξακρίβωση. 

Εμείς δεν καταλαβαίναμε τον λόγο αφού τους δώσαμε και τις ταυτότητες και τους δειξαμε και το μύνημα. Μετα από 20 λεπτά ήρθε το περιπολικό το οποίο μας πήγε στο ΑΤ .Εκεί περιμέναμε περιπου 30 λεπτά, μας φώναξαν ξεχωριστά και μας είπαν να υπογράψουμε χωρίς να μας πουν τι υπογράφουμε βέβαια. Σε αυτο το σημείο κάναμε λάθος γιατί δεν είδαμε τι υπογράφουμε. Αργότερα μάθαμε οτι ο υπέυθυνος του σηγκεκριμένου ΑΤ δεν γνώριζε ότι εμείς είχαμε το μήνυμα γιατί προφανώς οι ΔΙΑΣ που μας σταμάτησαν προσπέρασαν αυτη τη λεπτομέρεια που μας στοίχισε συνολικά 600€ και για τις 2. Αργότερα ήρθαν οι γονείς μας όπου μετά απο εναν διαπληκτισμό και αφού μας είπαν ότι είχαμε δίκιο, μας είπαν να κάνουμε ένσταση όπου και κάναμε. 

Πάρα πολλά παιδιά εκείνη τη μέρα προσήχθαν σε διαφορα αστυνομικά τμήματα όπου τους επιφέρθηκε πρόστιμο χωρίς κανέναν λόγο. Εμείς θα μπορούσε να πει κάποιος οτι ήμασταν και τυχερές αφού δεν καταλήξαμε στη ΓΑΔΑ όπως πολλά ακόμα παιδιά. Και στο μνημείο να πηγαίναμε, δεν εχουνε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μας κανουν προσαγωγή και αν είχαν δεν μας βρήκαν καν κοντα,δηλαδή δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε."

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.