20.12.20

2 κοπέλες στην Πάτρα που έψαχναν φαρμακείο βρεθηκαν στο Α.Τ. να τραμπουκίζονται απο αστυνομικούς

 αναδημοσίευση

 Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στη Πάτρα οι καταγγελίες περί αστυνομικής αυθαιρεσίας όλο και πληθαίνουν.
 Τα ξημερώματα της 6ης Δεκέμβρη δυο παιδιά είχαν βγει από το σπίτι τους ωστέ να βρουν φαρμακείο, έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Ένα περιπολικό και ένα τζιπ ΟΠΚΕ τους σταμάτησε και αφού τους ενημέρωσαν πως έχουν βγει για λόγους υγείας και υπέδειξαν τα απαραίτητα έγγραφα τους έγινε αναίτια προσαγωγή. Ο τραμπουκισμός, η ειρωνεία και ο εξευτελισμός κορυφώθηκαν όταν οι δύο κοπέλες έφτασαν στο τμήμα όπου υποβλήθηκαν σε πλήρη σωματικό έλεγχο. Σε όλο αυτό το χρονικό περιθώριο, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, δεν υπήρξε καμία εξήγηση γιατί τις προσαγάγουν. Όταν τέλειωσε το βασανιστήριο για τις δυο κοπέλες δέχτηκαν χλευασμό και απείλες από τους αστυνομικούς.

 Φυσικά δεν είναι το μόνο γεγονός που έχει συμβει στη Πάτρα. Στις 7 Νοέμβρη έγινε αναίτια επίθεση αστυνομικών δυνάμεων σε αγωνιστή έξω από το παράρτημα (όπου βρισκόταν μόνος του) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Όσο ήταν στην Γ.Α.Δ όχι απλά δεν του επέτρεψαν να μεταβεί στο νοσοκομείο αλλά και σε αυτή τη περίπτωση ο τραμπουκισμός "έδινε και έπαιρνε". Το χαρακτηριστικό βίντεο που δείχνει τον αγωνιστή στο πάτωμα και δέκα αστυνομικούς από πάνω του να τον ξυλοφορτώνουν έχει φτάσει σε εισαγγελέα.
 Ας ρωτήσουμε για ακόμα μια φορά λοιπόν τον κ.Χρυσοχοίδη και όλο το σινάφι του...
Αισθανόμαστε ασφαλείς στις γειτονιές μας; Νίωθουμε ελεύθεροι στις πόλεις μας;
 Απέναντι στη κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία, ενωνόμαστε, εναντιωνόμαστε και απαντάμε μέσα από τους αγώνες μας ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.