6.2.21

Από τις κινητοποιήσεις στις διάφορες πόλεις της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου

Απλώθηκε σε πολλές πόλεις το κύμα κινητοποιήσεων για το δικαίωμα σε κινηματικές και πολιτικές δράσεις, ενάντια σε πρόστιμα και διώξεις.  

Τις κινητοποιήσεις στήριξαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες, παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις.

Στην Αθήνα ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, κλούβες, ΟΔΟΣ είχαν ζώσει όλους τους χώρους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία με εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων περικύκλωσε τη συγκέντρωση και δεν άφηνε να ανέβουμε επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στη Βουλή. 

Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων κόντρα στις απαγορεύσεις επέβαλε να ανέβουμε στην πάνω πλατεία, στην οποία πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν κλοιό περιορίζοντας στο πεζοδρόμιο της πλατείας, παρά το ότι ο χώρος ήταν μικρός για να χωρέσει τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους. 

Η αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας αμφισβητήθηκε. 

Μετά το πρώτο θετικό βήμα των μαζικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις η ανάγκη της συνέχισης της δράσης της Επιτροπής, το άπλωμα της και η ουσιαστική ενίσχυση της με τη στήριξη σωματείων και πολιτικών οργανώσεων, είναι επιτακτική για την επιτυχία των στόχων της. 

Απέναντι στην επιμονή της κυβέρνησης για συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία στην ελευθερία, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δικαίωμα σε κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική περιστολής των ελευθεριών του λαού, να παλεύουμε για την παύση των διώξεων, την διαγραφή των προστίμων και την κατάργηση του αντιδημοκρατικού νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Παρακάτω ενδεικτικές φωτογραφίες από διάφορες πόλεις

Αθήνα

 

 



 



 


Θεσσαλονίκη



 

Ιωάννινα


Ηγουμενίτσα


Τρίκαλα


Καρδίτσα
 


Πάτρα


 
Ηράκλειο
 
Χανιά


Καλαμάτα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.