13.2.21

Ανακοίνωση Επιτροπής Αλληλεγγύης για απολογισμό των κινητοποιήσεων στις 6/2-συνεχίζουμε

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Στις 6 Φλεβάρη απλώθηκε σε πολλές πόλεις από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κρήτη το κύμα κινητοποιήσεων για το δικαίωμα σε κινηματικές και πολιτικές δράσεις, ενάντια σε πρόστιμα και διώξεις.  Τις κινητοποιήσεις στήριξαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες, παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις.

Στην Αθήνα ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, κλούβες, ΟΔΟΣ είχαν ζώσει όλους τους χώρους γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία με εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων περικύκλωσε τη συγκέντρωση και δεν άφηνε να ανέβουμε επί της Λ. Αμαλίας μπροστά στη Βουλή.

Η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων κόντρα στις απαγορεύσεις επέβαλε να ανέβουμε στην πάνω πλατεία, στην οποία πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν κλοιό περιορίζοντας μας στο πεζοδρόμιο της πλατείας, παρά το ότι ο χώρος ήταν μικρός για να χωρέσει τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους.

Η αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας αμφισβητήθηκε στην πράξη.Το μέγεθος και το βάθος των αντιδημοκρατικών  μεθοδεύσεων της κυβέρνησης και του συστήματος για να αντιμετωπιστούν απαιτούν την μέγιστη δυνατή συμπόρευση δυνάμεων που αναφέρονται στο κίνημα και στο λαό.

Καλούμε, λοιπόν, όλους και όλες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για κοινούς αγώνες για την υπεράσπιση των διωκόμενων και του δικαιώματος σε κινητοποιήσεις. Απευθυνόμαστε και στις δυνάμεις που κρατούν στάση αναμονής, αποχής ή και άδικης υπονομευτικής κριτικής στην προσπάθεια της Επιτροπής, να συμβάλουν στην προσπάθεια υπεράσπισης των διωκόμενων αγωνιστών και την διαγραφή των προστίμων. Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο δύσκολη που η πολιτική των διώξεων και του περιορισμού των ελευθεριών θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο. Αν δεν καταφέρουμε να στηθεί ένα πλατύ κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης θα δούμε δεκάδες ακόμα αγωνιστές και εργαζόμενους να σέρνονται στα δικαστήρια και να αντιμετωπίζουν ποινές βαρύτερες από τους εγκληματίες της Χ.Α.

Απαιτείται ένα μαζικό δυνατό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που θα πάει πλάι-πλάι με τους αγώνες της νεολαίας για σπουδές, των εργαζόμενων για εργασία με δικαιώματα, του λαού για υγεία και ελευθερίες.

Έτσι λοιπόν, μετά το  θετικό βήμα των πρώτων μαζικών συγκεντρώσεων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις η ανάγκη της συνέχισης της δράσης της Επιτροπής, το άπλωμα της και η ουσιαστική ενίσχυση της με τη στήριξη σωματείων, φορέων και πολιτικών οργανώσεων, είναι επιτακτική για την επιτυχία των στόχων της.

Απέναντι στην επιμονή της κυβέρνησης για συνέχιση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία στην ελευθερία, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα να υπερασπίζουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα, το δικαίωμα σε κινητοποιήσεις κόντρα στην πολιτική περιστολής των ελευθεριών του λαού, να παλεύουμε για την παύση των διώξεων, την διαγραφή των προστίμων και την κατάργηση του αντιδημοκρατικού νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Συνεχίζουμε...

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.