24.2.21

Καταγγελία για την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβέρνηση την Δευτέρα 22/2 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε να εφαρμόσει για πρώτη φορά τον μαύρο νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Τα γεγονότα και οι εικόνες από την πρώτη εφαρμογή του είναι αποκαλυπτικά! ΜΑΤ και ομάδες της «Δράσης» μέσα στην Πρυτανεία, ξυλοδαρμοί φοιτητριών και φοιτητών, χημικά και γκλομπς, χειροπέδες,  και 31 συλλήψεις και πρόστιμα για «διασπορά του κορονοϊού». Το «έγκλημα» των φοιτητών ήταν πως διαμαρτύρονταν ενάντια στον «χουντικής έπνευσης» νόμο των ταξικών φραγμών και της πανεπιστημιακής αστυνομίας και ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους με ασφάλεια!

Αν νομίζουν πως με την άγρια καταστολή και τις μαζικές συλλήψεις θα υποτάξουν τη νεολαία, είναι γελασμένοι! Οι φοιτητές, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι νέοι που ταυτόχρονα σπουδάζουν, θα αντισταθούν στην πρόκληση και στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική!

Ακόμα ένα γεγονός στην μακριά αλύσιδα της καταστολής και της τρομοκρατίας, που μετά την κατάργηση του ασύλου και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, εντάθηκε με το χτύπημα των διαδηλώσεων του Πολυτεχνείου του 2020, συνεχίστηκε στις 6 Δεκεμβρη και εκδηλώνεται σε κάθε σχεδόν φοιτητική κινητοποιήση στην Αθήνα (45 συλλήψεις στη συγκέντρωση στις 10/2) και τη Θεσ/νικη, αλλά και σε κάθε κινητοποίηση υπεράσπισης του απεργού πείνας Δ. Κουφοντινα (την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 170 συλλήψεις). Πολιτική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση απέναντι στο λαό τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που παλεύουν για ΖΩΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ.

  • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε όλους τους διώκωμενους φοιτητές και να καταργηθουν τα πρόστιμα.
  • Όχι στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, στην απαγόρευση της κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.
  • Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Μαζί στον αγώνα - Μαζί στην υπεράσπιση

Δύναμη μας η αλληλεγγύη και το δίκιο του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.