30.11.21

Ανακοίνωση-ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Σε τρεις δίκες, στις 2, στις 7 και στις 10 Δεκέμβρη καλούνται το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη να δικαστούν αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Αυτές οι δίκες αφορούν διώξεις από το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενάντια σε μαζικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε ειρηνοδικεία, προκειμένου να ματαιωθούν πλειστηριασμοί για την αρπαγή των σπιτιών των λαϊκών νοικοκυριών και συνεχίστηκαν μετά με τον πιο σκληρό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την ποινικοποίηση παρεμπόδισης ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της αντίστασης στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας από τράπεζες, εφορίες και τα αρπακτικά funds. Οι δίκες εξελίσσονται και επί της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ..

Στη Θεσσαλονίκη με καλέσματα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναπτύχθηκε ένα μαχητικό κίνημα για την υπεράσπιση από τους πλειστηριασμούς των κατοικιών που ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης και τα συμφέροντα των τραπεζών και των κορακιών.

Στο εδώλιο καλούνται στις 2 του Δεκέμβρη οι Ηλίας Σμ., Θανάσης Αγ., Γρηγόρης Σκ., Μάκης Αν. και Ζήσης Κλ. για την κινητοποίηση το Μάρτη του 2018 ενάντια στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην Θεσσαλονίκη, κατηγορούνται για παράβαση 12 άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Στις 7 Δεκέμβρη δικάζονται οι Ηλίας Σμ. και Ζήσης Κλ. για την παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης τον Ιούνη του 2017.

Στις 10 Δεκέμβρη δικάζεται ξανά ο Ηλίας Σμ. για παρεμπόδιση πλειστηριασμού του σπιτιού του ΑΜΕΑ Μιχάλη Π. το Σεπτέμβρης του 2016.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αντιμετωπίζεται με αστυνομική βία, καταστολή και διώξεις σε μια οργανωμένη επιχείρηση  εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης του μαζικού κινήματος αντίστασης στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας.

Οι διώξεις των αγωνιστών και οι κατασκευασμένες κατηγορίες αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα στον τόπο μας, είναι καθαρά πολιτικές διώξεις και παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας.

Καλούμε στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράταξης στις 2, 7 και 10 του Δεκέμβρη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλευρό των κατηγορούμενων συναγωνιστών.

Απαιτούμε :

Την απαλλαγή των αγωνιστών από κάθε κατηγορία και την αθώωση όλων.

 30/11/2021

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για ελευθερία σε κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.