14.1.22

Χαιρετισμός της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη συνέλευση της ΚΕΔΔΑ

Παρακάτω ο χαιρετισμός στη συνέλευση της ΚΕΔΔΑ, που έγινε στις 14/1/2022 στη Νομική Σχολή.
Λάβαμε την πρόσκλησή σας και θέλουμε, εκ μέρους της Επιτροπής Αλληλεγγύης σε διωκόμενες και διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, να χαιρετίσουμε τη συνέλευση σας.

Η εμπειρία μας από τη συγκρότησή της Επιτροπής Αλληλεγγύης με τη στήριξη μιας σειράς πολιτικών οργανώσεων, μετά τις συλλήψεις και διώξεις στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και στις 6 Δεκέμβρη του 2020, απέδειξε ότι τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα.

Αμέσως το επόμενο διάστημα, μετά τα πρώτα καλέσματα που έγιναν για συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, κόντρα στην απαγόρευση των διαδηλώσεων με σύνθημα «μαζί στον αγώνα μαζί στην αλληλεγγύη», σπάσαμε το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Η κοινή δράση και τα καλέσματα των δυνάμεων, που δεν αποδέχτηκαν το μούδιασμα που επικράτησε σε μεγάλο μέρος του κινήματος από τα πρόστιμα και τις διώξεις, οι συγκεντρώσεις των φοιτητών, των λίγων έστω εργατικών σωματείων που καλούσαν σε απεργίες, οι συγκεντρώσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα αμφισβήτησαν το κλίμα τρομοκρατίας που η κυβέρνηση και κράτος ήθελαν να επιβάλλουν.

Έτσι φτάσαμε και στις μαζικές αντιδράσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, τις απαγορεύσεις και τα πρόστιμα  σε όλη τη χώρα μετά και την αστυνομική βία στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.

Κατορθώσαμε να σπάσει το κλίμα φόβου και γενικευμένων απαγορεύσεων των συγκεντρώσεων και επιβολής προστίμων και διώξεων για συμμετοχή σε αυτές.

Σήμερα τίποτα δεν έχει λήξει μιας και η αστυνομοκρατία καλά κρατεί και οι μηχανισμοί καταστολής ενισχύονται. Αλλά  κάθε οπισθοχώρηση στους κρατικούς σχεδιασμούς απαιτεί αγώνες με συνέχεια και κοινές δράσεις.

Όπως αντιμετωπίσαμε μαζί τα πρόστιμα, έτσι θα είμαστε μαζί στα δικαστήρια για κάθε έναν και κάθε μια που αντιμετωπίζει διώξεις για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Θα είμαστε μαζί στον αγώνα μαζί στην αλληλεγγύη.

Ραντεβού λοιπόν και τη Δευτέρα 17/1 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Καλές εργασίες στη συνέλευσή σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.